Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Překážky a úskalí čekající na začínající maséry



Marek Ščotka - 21.7. 2012 21:55
Dobrý den, vážení kolegové. Dokážete si ještě vzpomenout, čím vším jste si museli na začátku vaší masérské cesty projít? Co vás málem od masérství odradilo a co naopak namotivovalo k překonání těžkých začátků? Podělte se, prosím, o vaše zkušenosti. Prosím, aby se do diskuse připojili také čerstvě začínající maséři a napsali své postřehy, čím vším "nebezpečným" si právě v masérství prochází. Děkuji.



Biba - 9.8. 2012 15:36
Ja mám tento problém: když si chci pronajmout místnost v nějakém salonu, musím podepsat dodatek, že si v budoucnosti nepřetáhnu klientelu do svého salonu. A kde je problém? - co já za to budu moct, když po otevření vlastního salonu klienti půjdou za mnou? Jak je mám odehnat? :-)



Mlask - 10.8. 2012 08:57
Jasně Bibo,to neřeš,nikoho neodháněj,lidi si všechno dělají moc složitý,aniž by museli v této kapitalistické společnosti



Roman - 12.8. 2012 09:54
Ti, kteří dávají něco takového podepisovat, jsou podle mne velice málo motivováni k zlepšení služeb. Mají totiž strach, jaké pak sebevědomí? Čeho se bát Bibo, když jsi dobrá? Jenom ne rutina a pořád studovat. A to nejsem ani český občan, řekl bych, že musím být lepší jak "domácí", z různých důvodů. Důvěra je pomalu buduje, ale mám dobré zkušenosti.



Biba - 12.8. 2012 20:40
Mlasku, Romane - přesně tak. Spíš jsem to psala jako "parodii" na tento nesmyslný dodatek o konkurenci. Když jsme dobrý, tak co s tím naděláme, že? :-) Jinak mně nenapadá žádná překážka pro začínajíci maséry. Jedině lenost a zabažanost za rychlým ziskem. To skutečně nefunguje. Ale něco mně napadlo: často si klient představuje, že masér je spojení lékaře a fyzioterapeuta. "Tady mně to bolí, udělejte s tím něco." Protože hodně studuji a čtu, často vím kde je problém. Ale lékař nejsem a tak s těžkým srdcem musím klienti posílat k lékaři. RTG to jistí. Vím, že kolegové maséři to riskují a masírují i když nevědí kde je problém. Spravidla se nic neděje, svaly se uvolní a klient je ok. Ale já se bojím :-)



Moany - 1.11. 2012 09:28
Máte někdo zkušenost s otevřením vlastního salonu. Jaké jsou asi náklady při každodenním provozu s dvěma masérkami. Díky za vaše zkušenosti.



Petr Němec - 1.11. 2012 13:39
hezký den Moany, na tuto otázku vám asi nikdo nedokáže odpovědět. Musíte si sám (sama) spočítat kolik Vás stojí nájem prostor, energie, záleží jakou kosmetiku budete používat atd. . Těžko vám tu někdo vystřelí od oka částku.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj