Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Funkce hedvábného papíru při Breussově masáži



Alena - 27.6. 2013 11:20
Jak klientům vysvětlujete funkci hedvábného papíru při B. masáži? Mám pocit, že v dnešní době většina lidí na nic nevěří, ani na energie, ani na nečistoty... Jak nejlépe jim to vysvětlit, aby neměli potřebu se jen pochybovačně uchechtnout?



Martin - 27.6. 2013 11:54
Ten papier ma tepelnoizolacnu funkciu. To je to iste ako ked date pri formovani postavy zabal do folie.



Šimonka - 29.6. 2013 22:10
prosím otázku - kde ten hedvábný papír sháníte ? děkuji za info



Martin - 30.6. 2013 08:39
Je to papier aky použivaju krajčíri.



Šimonka - 30.6. 2013 10:51
Martine - děkuji moc. sháníte na internetu? - prosím stránky? krásné dny



Martin - 30.6. 2013 11:39
mali by to mat v kazdom papiernictve



Alena - 30.6. 2013 22:03
Právěže nemá jen tu termoizolační funkci. Proto to taky má být hedvábný papír, ten, který má jednu stranu hladkou, druhou maličko drsnější, a ne jen třeba ta zmiňovaná folie. Mimochodem nedávno jsem si zašla na Breussovu masáž a slečna na mě dala místo hedvábného papíru netkanou textilii.



lenča - 1.7. 2013 12:27
V dnešní době většina lidí na nic nevěří, ani na energie, ani na nečistoty..????

Mám opačnou zkuŠenost..asi si paní Aleno neveříte hlavně VY, tak hlavu vzhůru.Hodně lidí inklinuje k energiím a podobně, možná se o tom jen někteří stydí mluvit..kolikrát mě mile překvapí i lidé co by to do nich nikdo neřekl.Být masér je krásná práce ,pohladit lidem i duši:))



Jana K. - 2.7. 2013 10:24
Souhlasím s Lenčou. Nestává se mi, že by mi přišel někdo, kdo nevěří na energie. Propaguji se tak, aby ke mně přišli jen ti lidé, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu. Ono stejně na jaké frekvenci jste takové lidi přitahujete... Pokud Aleno budete věřit tomu, že většina lidí nevěří na nic, budete takové lidi přitahovat... A to je myslím škoda... Nedovedu si představit, že by se někdo při masáži pochybovačně uchechtával tomu co dělám, nechtěla bych takového člověka masírovat.



Alena - 2.7. 2013 20:46
Lenčo, se sebedůvěrou v masážích a terapiích problém nemám, nikdy bych nedělala nic, čemu bych nevěřila na 100% a včem bych o sobě měla pochybnosti. Jsem v takové lokalitě, že ke mně chodí hodně mužů-businessmanů a právě ti, když se ptají na další druhy masáží a povídám jim o Breussově, tak ta energetická část je (alespoň podle výrazu) moc nebere. Oni nejsou moje cílová skupina, ale zkrátka chodí. Občas se někdo takový najde i mezi mladýma holkama, vysokoškolačkama, které holt ještě řeší jiné věci a které neměly nikdy vážnější zdravotní problémy. Jinak většina žen a někteří muži jsou v pohodě a jsme na stejné vlně. No a jelikož jsem ta povaha, co by hrozně chtěla, aby byli spokojení a nadšení všichni, tak jsem přemýšlela, jak to vysvětlit lépe :-) Toť vše.



Jana K. - 4.7. 2013 11:18
Já bych asi Aleno u lidí, kteří tomu nevěří o té energetické části pomlčela. Budou zajisté spokojení i bez tohoto vysvětlení. Myslím si, že lépe jim něco, co chápat nechtějí těžko vysvětlíte a stejně o to nestojí.



Radana - 5.7. 2013 11:18
Jano zákazníkům bychom měli říci vše a o něčem pomlčet mi nepřipadá jako seriózní přístup.



Jana K. - 5.7. 2013 16:00
Naučila jsem se nevnucovat někomu něco o co sám nestojí... Každý klient je na jiné úrovni a vést řeči o energiích s někým, komu to přijde jako blbost podle mě význam nemá...



Šimonka - 10.7. 2013 23:04
Jana K. - myslím si, že vnucovat ne, ale říci ano....vždyť ten člověk to může slyšet poprvé právě od vás. není to paráda ? jako "blbost" mu to může přijít třeba poprvé. ale může to pro něho být začátek poznání... :-)



Jana K. - 4.9. 2013 11:35
Když mám někoho na masáži poprvé tak se snažím právě tohle nenápadně otipovat, abych věděla jak se s ním bavit, když u někoho vidím, že nemá vůbec žádný smysl říkat cokoliv na toto téma nedělám to, ale musím to umět vycítit, napojím se na klienta a na jeho vnímání, neumím to popsat, prostě to tak mám, podle jeho aury, podle vibrací, které vysílá, se to nechá vycítit a podle toho, jak toho člověka vnímám, tak s ním jednám. Kdybych neměla tuhle schopnost, určitě bych to dělala tak, jak píšete Šimonko, s tím souhlasím, že ho to může posunout, ale pokud vycítím, že neposune, že je to zbytečné, jednám s ním tak, co je pro něj v danou chvíli optimální, jestli mi rozumíte.



Marie - 8.9. 2013 09:48
Takže u Breussovky se ten papír dává tím pogumovaným dolů? Já to chápu tak, že to hodně vytahá nečistoty z okolí páteře.. Protože tam dojde k jakési magnetizaci.. Je to tak správně?



MILENA - 20.9. 2013 13:43
Reaguji na netkanou textilii místo hedvábného papíru.Kdo nařídil,že nelze použít?lze použít.Že někdo vymyslel způsob hedvábného papíru,pak ještě neznamená, že je to to nejefektivnější,ale je důležité koupit pevnou a hodně savou,lépe se s ní pracuje,někomu je ten papír nepříjemný..šustí a škrabe,nakonec je to přeci jen obyč.papír na svačinu:).mám vyzkoušeno..SUPER SAJE..DÁ SE NATAHOVAT....dá se s ní provés trakce /PROTAŽENÍ/páteře-než odsoudíte,vyzkoušejte.Breusovu masáž dělám již léta a klienti jsou spokojeni..Nejsem žádný amatér.Mám lékařské vzdělání.



Martin - 28.9. 2013 07:16
Když někdo má zájem a dokáže to vysvětlit a věří tomu že to funguje, tak každý zakazník tomu bude stejně věřit stejně



Roman - 29.9. 2013 13:53
Hedvábný papír slouží jako kondenzátor nečistot, položíme ho hladkou stranou na záda. Působením osmózy se nečistoty hromadí na drsné straně.



Alena - 30.9. 2013 10:21
Romane, tak mě by právě zajímalo, když tohle řeknete klientovi, co mu řeknete dál na logicky nastávající otázku: "A jaký nečistoty??? A co to je osmoza??" :-)



Roman - 30.9. 2013 13:22
Laicky napsáno, nečistoty jsou toxiny a osmoza je typ transportu. Klient dostane, pokud není odborník, adekvátní formu informace. No prostě jsem byl na kurzu v SR, ale ani to nenahradí další studium.



Ji. - 4.10. 2013 22:14
Zvláštní, že se toto téma tak dlouho drží na vrcholu tohoto diskusního fóra. Původně položená - jednoduchá (a myslím, že u této masáže i zásadní) otázka byla Aleně zodpovězena už v příspěvku Martina z téhož dne. Není v pořádku, pokud masér, který provádí Breussovu masáž, nemá v této věci jasno. Jelikož je kromě jemné speciální masáže páteře podstatou této masáže výživa meziobratlových plotének třezalkovým olejíčkem ve fázi termoizolace (olejíček, papír, ručník, přikládání rukou - nasátí oleje do plotének), něco na způsob - jak Martin připodobnil - zábalu, nad čím tolik koumat? Ale svůj příspěvek vkládám spíše proto, že ačkoliv 3 roky tuto masáž s dobrými výsledky provádím, mám základní kurz k této masáži i návodný přímý postup pana Breusse, dosud jsem neslyšela o tom, že by se prostřednictvím přiloženého papíru vysávaly nečistoty? Skutečně je pro mě tato funkce hedvábného papíru s otazníkem. Odplavování škodlivin přirozenou cestou z těla ven po každé, nejen Breussově, masáži je zřejmé, umím obhájit "vytahování" odpadních látek prostřednictvím medové detoxikační masáže, ale v souvislosti s papírem při Breussově, jsem to dosud nezaznamenala. ??? Značná část této diskuse je o práci s energiemi a o tom, že některý zákazník věří, jiný ne. S energiemi se pracuje při každé masáži, to všichni maséři víme, u Breussovy rozhodně také. Masér by měl umět zákazníka s tímto srozumitelně seznámit. Srozumitelně vysvětlit to, v co věříme, protože potom této záležitosti porozumí i zákazník, kterého toto dosud minulo. Prostě hodně záleží na nás, našem podání a komunikaci s klientem. (A také na tom, jestli my sami tomu opravdu věříme.)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj