Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Masáže a mozkové aneurizma - jde o kontraindikaci?



Andrea - 21.5. 2014 20:06
Má prosím někdo zkušenosti s masážemi osob, které trpí na mozkové aneurizma (výduť)? Jedná se o onemocnění mozkových cév, paní přišla na masáž zad a mě by zajímalo, zda jde o absolutní kontraindikaci.



machy - 25.5. 2014 23:36
Mozkové či jiné aneurizma by se měly co nejdříve řešit operačně,hrozí protržení výdutě a následné masívní krvácení. Já o tom mnoho nevím, ale masáž přispívá k tomu, že se vše více prokrvuje. Já bych byl hodně opatrný takového člověka masírovat, dalo by se říci, že bych ani nedal na dobrozdání na odborného lékaře. Bál bych se.



machy - 26.5. 2014 00:00
Ještě jednu věc která ale nesouvisí s tématem, ale musím ji napsat. Znám případ kdy člověk vykrvácel na proražení aneurizma na aortě. tomu člověku nikdy nic nebylo, nebyl důvod vyšetření tepen srdce. Takže se na to aneurizma nepřišlo, nevědělo se o něm. Paradoxně kdyby měl nějaké zdravotní problémy a byl by důvod k vyšetření srdce a okolí tak by mu to zachránilo život. Nepodceňujme preventivní prohlídky.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj