Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Tejpování



Andrea - 22.10. 2014 09:22
Ahoj všem. Mate někdo zkušenosti s tapingem?! Jaké jsou zpětné reakce od zákazníků či jaké mate vy sami zkušenosti? Funguje to?! Jakou knihu by jste doporučili ke studiu tapingem?
Dekuji Andrea



Roman - 23.10. 2014 19:12
Ahoj, narazil jsem na tuto knihu, možná by pomohla: https://www.kosmas.cz/knihy/198649/tejpovani-jako-samolecba/



Masáže Madoka - 24.10. 2014 12:52
Ahoj, tejpuji asi dva roky a mám s tím skvělé zkušenosti - zpevnění kloubů, úleva od bolesti, podpora léčby halluxů (v kombinaci s Dornovou metodou), samé dobré zkušenosti.

Knížky mám dvě - Terapeutické využití kineziotapu (http://www.grada.cz/terapeuticke-vyuziti-kinesio-tapu_7252/kniha/katalog/) - moc mě nezaujala.

Druhá varianta, která mě nadchla, je od K-Taping (http://www.tejpy.cz/k-taping-birgit-kumbrink-kniha-o-tejpovani/) - vřele doporučuji.

Nejlepší je ale začít kurzem, kde se naučíte základní techniku a pak si podle knížky zkoušet nové tejpy... alespoň já jsem to tak udělala a myslím, že to bylo dobré :-)



Bára - 24.10. 2014 15:29
Ahoj, co vím tak na to, abys mohla provádět tejpování, musíš mít nějaký "spešl" kurz. Ony ho sice nabízí spousta masérských škol, ale takový certifikát prý není ten správný. Už mi to říkalo spousta fyzioterapeutů, tak nevím co je na tom pravdy...



Šimonka - 24.10. 2014 23:46
tejpování je bezva , pomáhá, velice kladné ohlasy od klientů . a jak píše Madoka - v kombinaci s Dornovkou - výborné. ano rozhodně nejdříve kurz. a dost dobrá jsou i videa. např. na FB - tejpovani.cz najdete taky návody.



Masáže Madoka - 25.10. 2014 15:10
Z videí na netu mám popravdě často dost rozporuplné pocity - dělají tam úplně elementární chyby, zapomínají zastřihávat konce tejpů, odlepují komplet celý papír a pak chytají tejp za tu podlepenou část, neodhadnou směr tejpu, tak tejp odtahují od těla a lepí znovu atd. - mám obavu, že si pak človíček snadno zapamatuje podobné nešvary a už se jich bude těžko zbavovat...

já většinou učím svoje klienty tejpovat u sebe v masérně, jedno koleno jim třeba zatejpuji já a komentuji to, druhé si lepí sami a já jim říkám, co a jak...

v poslední době se mi i dost zvýšil zájem o dárkový poukázky na mini kurzy tejpování; přijde dvojice a já jednoho z nich učím, jak svýmu partnerovi zatejpovat třeba Achillovku nebo podobný problémy, který si člověk sám dost dobře nezatejpuje...



Masáže Madoka - 25.10. 2014 15:45
Ještě k tomu, co psala Bára - myslím, že žádná masérská škola ani fyzioterapeut Tě nemůže naučit dokonale tejpovat a dát Ti "ten správný" certifikát - podle mě je to o tom naučit se základy a pak tejpovat, tejpovat, tejpovat a sama si ozkoušet, co funguje a do ne...



Šimonka - 29.10. 2014 08:05
Madoka - samozřejmě, že si člověk musí vybrat správná videa z masérských škol atd. , jsou opravdu dost dobrá videa, ale proto jsem psala, že základ je rozhodně kurz s dobrým učitelem. ano - základ - dokonale nikdo nikoho nic nenaučí, samozřejmě , že je to o praxi. ale to prvotní, to člověk vědět potřebuje, že :-) jinak bychom nemuseli chodit ani do základky :-) hezké dny



Bára - 29.10. 2014 09:13
Tak já jsem přes víkend pozjišťovala informace - přes známého fyzioterapeuta a řekl mi, že "oficiálně" může tejpování provádět buď fyzioterapeut, nebo člověk, který má absolvovaný kurz od této asociace: www.mtc-tejping.cz. Prý to, co se učí na masérských školách není dostačující, lidé nejsou dostatečně vyškoleni a i tejpem lze klientovi přivodit spoustu nepříjemností. Souhlasím že je důležitá praxe, tím si musí projít každý, ale pokud to chcete provádět kvalitně, měl by si člověk najít i potřebné kvalitní vzdělání.



Venuše - 29.10. 2014 20:26
Prošla jsem kursem kineziotapingu I.a II. a lymfotapingu v EduSpa College, můžu doporučit.teď jsem dost často tejpovala karpální tunely :-)



Masáže Madoka - 4.11. 2014 12:28
Báro, pokud vím, tak "oficiálně" není stanovena žádná podmínka pro to, kdo může a nemůže tejpování provádět - jsou to volně prodejné produkty, které smí požívat i člověk tejpováním absolutně nepolíbený...

To o absolvování kurzu u MTC mi přijde jako lehce manipulativní reklama na jejich kurzy, bez ohledu na to, jak kvalitní jsou...

Já se základy tejpování učila u fyzioterapeuta Bc. Kamila Štědráka, který mimo jiné také učí v EduSpa a byla jsem moc spokojená, ráda ho doporučím dál.

Ublížit můžete fixačními tejpy, tam je opravdu riziko, že špatně nalepený tejp přiškrtí nějakou cévu, která danou oblast prokrvuje... ale kineziotejpy jsou fakt neškodné, v Německu je dokonce mají jako součást lékárniček spolu s návodem "když vás něco bolí, nalepte na to tejp" :)))

K tomu už jsem lehce skeptická, myslím, že tejpy by opravdu měl lepit jenom ten, kdo to skutečně umí, ale zda je fyzioterapeut, masér, z EduSpa, Dexter Academy nebo odkudkoli jinud, je dost jedno... pokud je člověk dřevo nebo flink a nelepí to pořádně, tak mu sebelepší škola nebude nic platná... a naopak.



Masáže Yogi- Daniela - 18.11. 2014 15:56
Zpětně reakce klientů jsou velmi pozitivní. A to natolik, že pořádám i kurzy základů tejpování (zejména pro maminky dětí s plochonožím,pupuční kýlou, skoliozou apod. kde se tejpuje často).
Sama bych se bez tejpů už asi ani neobešla a mohu opravdu jen doporučit.
Kurzy se pořádají mnohde, naučíte se základy, další je pak důležité samostudium a hlavně mozek- musíte přemýšlet, co se stane, když uděláte tohle a tohle. Videa na netu už raději nesleduji, ty elementární chyby v aplikaci mne vadí.

V praxi příjde klient že ho bolí záda a po srovnání, masáži (baňkách) odchází "zalepen" spokojeně domů :)



Andrea - 24.11. 2014 10:31
Vřele dekuji za vaše reakce!
Prvotně se objednam na kurz a pak jak píšete praxe ukáže!
Jinak mám všechny kurzy od Dexter, mate někdo kurz tejpu od nich a spokojeni?!
Krásný den :)



Lucie - 16.5. 2015 21:49
Dobrý večer,
já bych ráda poprosila o radu - jaké jsou kvalitní tejpy? Včera jsem byla tejpovaná páskami od Temtexu, a dnes mám šílenou vyrážku :-(
Od jaké firmy kupujete?



Romana - 30.1. 2016 21:54
Prosím o informaci maséry, kteří masírují a poté aplikují tejpy.
Co se Vám osvědčilo víc - lepidlo nebo oďmašťovač kůže?



Marek - 7.3. 2016 13:29
Ke kurzům:
nikdo nemá výhradní právo na výuku kurzu kinesiotapingu nebo kineziotaping ani si to nemůže nárokovat... Kurzy mám u BUĎFiT a jsem nadmíru spokojen. Lektor Petr Maroušk má potvrzení od Nasary a Mueler, že je jejich lektor... Mají skoro 3 denní kurz a to jsme nestíhli vše probrat, takže jsme tam byli od 9-18. ALE STOJÍ TO ZA TO... Kurzy jsou kreditovány pro fyzioterapeuty.

K tejpům:
záleží hodně na firmě, už se mi stalo že u klienta bylo vše OK a další terapii měl vyrážku (u té samé firmy)... Je tam i spousta faktorů například antiperspirant a krém pod tejpem nemá co dělat. Také na sprchování: jestli se sprchuji hodně a k tomu použije nějaké mýdlo ad... Sám používám odmašťovač ve spreji.



Pavel - 10.3. 2017 12:24
Jaké máte zkušenosti s přístupem hygieny k tejpování? Do provozního řádu jsem to uvedl, a bylo mi řečeno, že to mám vyřadit, protože to je už "léčebný úkon", který náleží fyzioterapeutům a já mám rekvalifikační kurz "mimo oblast zdravotnictví". Kurz tejpování samozřejmě mám



Libor - 10.4. 2017 15:38
Já měl tejpy na ramenu. Celkem mi to pomohlo. Koukal jsem, že se dělají kurzy tejpování http://www.inprov.cz/kurzy/doplnkove-kurzy/tejpovani . Asi si to půjdu zkusit.



Kristýna - 13.10. 2017 20:45
Já jsem byla na tejpování v body factory, kde se mi věnoval pan Baťha a opravdu to má něco do sebe a má to nějaký efekt. Ač jsem vůči tomu byla skeptická, tak teď jsem ráda, že jsem se k tomu odhodlala.



Roman - 21.5. 2019 09:49
zajímalo by mě jak jde zajistit aby tejp během intenzivního tréninku vydržel přilepený na těle. stává se mi že tejp se na spocené kůži odlepí a potom už nedrží.



pro Romana - 14.10. 2019 22:20
existuje lepidlo ve spreji pod tejpy - Tensospray





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj