Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Začátky podnikání v masážích



Petra - 10.1. 2015 08:35
Dobrý den,začala jsem podnikat v masážích a chtěla bych se zeptat jaké byli Vaše začátky? Děkuji



Jitka - 10.1. 2015 18:41
Před 7 lety velmi těžké, ale ještě se to dalo. Myslím, že začínat v současné době je hazard.



Romana - 10.1. 2015 19:51
Začala jsem v červenci - dva dny v týdnu odpoledne - osm hodin. Během pár měsíců velký nárůst - teď mám 15 plně vytížených hodin a kdybych mohla v dané provozovně být další dny, tak si troufám říct, že budu mít plno. Od července jdu do masáží naplno. Pokud jste z menšího města, ničeho se nebojte, ale začínejte raději při zaměstnání. Jak je to ve větších městech, netuším.



Šimonka - 10.1. 2015 23:46
Jitko, proč myslíte, že hazard ? samozřejmě, konkurence je veliká , ale to je ve všech oborech podnikání, ale pokud pracujete poctivě a dáváte klientům to, co jinde nemají, věřte, že budete mít plno :-)
Petro, jen se nebojte. nejlepší pro začátek je , pokud vám dovolí masírovat například celý den v nějakém podniku jejich pracovníky , nebo na nějakém úřadě, to budete mít jisté peníze na zaplacení socka a zdrávka . a zbytek týdne si vychutnáte ve vaší masérně. přeji hodně zdaru a žádné obavy :-) z vás musejí klienti cítit pohodu a bezpečí



Jitka - 11.1. 2015 19:54
Podle mě hodně záleží na lokalitě, kde masáže provozujete. Někde se daří a někde prostě ne i když budete nejlepší masérkou. Není to jen o tom dát klientům to nejlepší. Pokud nemají na chleba, na masáž peníze určitě mít nebudou.



Romana - 11.1. 2015 21:09
Peněz mají lidé spoustu, jen je potřeba je přesvědčit, že je mají dát právě vám.
Naštěstí už masáže nejsou brány jako něco extra, ale prostě jako péče o tělo, která je důležitá stejně jako jiná služba - kadeřnice, kosmetika...

Moje známá provozuje masáže na severu Moravy - to je podle mě docela chudý region a už otevřela druhou pobočku...



Jitka Danilová - 12.1. 2015 09:53
Morava to je úplně jiné myšlení lidí, tam se daří kdejakému podnikání, je tam totiž velká pospolitost. A jinak oponuji - proč by měli lidé platit za masáž, když si mohou dojít k lékaři a nechat si napsat rehabilitaci a mít masáže zdarma.



Petr Němec - 12.1. 2015 12:25
Dobrý den Jitko, nevím zda jste masér, nebo přispíváte jako "klient". Jestli jako masér, tak předpokládám že máte řádné vzdělání v tomto oboru a víte indikace masáží a rozdíl mezi masáží a rehabilitací. Jestli ne, tak jen zjednodušeně, masáže mají mít v první řadě preventivní účinek a dle platné legislativy masér (mimo maséry pro oblast zdravotnictví) ani léčit nesmí. Jde-li člověk k lékaři, tak většinou až když ho něco bolí (ať už následkem úrazu nebo špatného životního stylu či z jiných příčin), pak lékař může napsat žádanku na rehabilitace. Dle mého názoru je lepší prevence, než řešit až následek. Ale je to každého věc, jak se o své tělo stará. Klidně si počkejte, až budete mít problémy a pak si užijte masáž zdarma.



Romana - 12.1. 2015 13:59
U nás - Morava, malé město - obvodní lékař v 99% masáže nepředepíše, pouze rehabilitaci, masáže si můžou zaplatit (ze svého) tam, ale to málokdo udělá.



Petra - 17.1. 2015 19:25
Jirko,kdyby to byl hazard tak do roho v životě nejdu.Vím,že to je těžké,ale ráda přijmu rady a zkušenosti od ostatních.Nemusíte nováčky strašit a vidět vše negativně.Já se nenechám odradit :-)



Petra - 17.1. 2015 19:27
Děkuji za rady a podporu Šimonko :-)



monika - 25.2. 2016 08:33
Dobrý den,je tu někdo,kdo by mi mohl poradit,jak začít s podnikáním v masážích,s tím čeho se vyvarovat,a jak pro sebe začít co nejvýhodněji,je-li možnost do začátku využít nějaké finanční podpory od státu??na úřadech sdílní nejsou))



Bára - 19.6. 2020 20:10
Petr Němec - skvělá odpověď :)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj