Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Můžu provádět liftingovou masáž obličeje s kurzem Masér pro sportovní a rekondiční masáže?



Monika - 8.4. 2015 14:46
Dobrý den, měla bych jeden dotaz, masíruju 7 let, mám kurz jako Masér pro sportovní a rekondiční masáže s působností mimo oblast zdravotnictví.
Nevíte někdo, jestli bych mohla provádět Liftingovou masáž obličeje a Mikromasáž očního okolí?
Setkala jsem se s názorem, že jako masérka nemůžu tyto masáže provádět, ani prý masáž hlavy, kterou jsme se učili na rekval.kurzu, dokonce bych měla mít snad i problémy s Lymfatickou masáží.
Nevíte někdo, jak to teda je?
Děkuju, Monika



Lenka - 9.4. 2015 20:23
Zdravím, tuhle problematiku by chtělo třeba nějak do článku na úvodní stránku shrnout.Je to pořád předmětem nejasností, úplně mi všechno taky není jasné, jen vím, že je to podle zákona, který je snad v platnosti již od roku 2012. Napíšu, co vím - u lymfatických masáží musí být uvedeno tak, jak jsem napsala, tedy lymfatická masáž, ne lymfatická drenáž - tu smí vykonávat pouze zdravotnický pracovník. To samé platí - vynechat v názvech slovo terapie. Jelikož u vámi poptávaných názvech se jedná spíše o kosmetické výkony, je tedy na pováženou, jestli zde není nutná tato specializace. Jinak je to o slovíčkaření - vymyslete jiný název a je to:)



Monika - 10.4. 2015 14:10
Dobrý den a děkuju za odpověď.
Beru to všechno jako masáž, když masíruju obličej, je to masáž, když masíruju oční okolí, je to přece taky masáž, kdybych prováděla ošetření pleti, to všechno beru, ale masíruju přece svaly, to mě rozum nebere. A všechno to přece spadá pod rekondiční a regenerační služby.
Název můžu vymyslet, ale na Osvědčení by bylo napsáno Lifting.MASÁŽ obličeje a MikroMASÁŽ očního okolí.Jde mě jenom o to, kdyby přišla nějaká kontrola, jestli to nějak ustojím.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj