Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Rozmasírování "hrudek"



Romana - 13.12. 2015 21:33
Mám novou zákaznici. Je starší, již důchodkyně, má nadváhu a velmi ji bolí nohy.
Byla na víkendovém pobytu a masérka ji řekla, že má v nohou hrudky, které je potřeba rozmasírovat.
Přišla ke mě a chtěla to - já ale vůbec netuším, jak mohu za jednu masáž něco rozmasírovat - má jich po celém stehnu plno....
Po mé klasické sportovní masáži byla spokojená, nohy ji nebolely, cítila se svěží, ale hned mi řekla, že příště musím jít hrudku po hrudce a rozmasírovat.
Poradíte? Nebo mě pošlete k šípku? :)



Marcela Erhartová - 24.1. 2016 10:54
Podle mě potřebuje ruční lymfodrenáž a zkušeného lymfoterapeuta



Romana - 30.1. 2016 21:53
Ano, ale bohužel má křečové žíly....takže lymfatickou masáž mít nemůže



Karel - 1.2. 2016 12:01
Pokud vím, křečové žíly nejsou kontraindikací pro manuální lymfodrenáž. Při nich jsou lymfodrenáže jedny z mála typů terapie, které se dají provádět.

Spíš mě zaráží, že jste paní dělala klasickou masáž nohou. Vážně odvaha...



Romana - 7.2. 2016 15:27
Tak pane Karle nevím, ale křečové žíly rozhodně kontraindikace jsou a přes to nejede vlak.
Paní jsem to řekla já, řeklo jí to už více masérů.
Masáž jsem udělala klasickou a samozřejmě se vyhnula místům s varixy.



Karel - 10.2. 2016 06:26
Nevím, kde jste dělala kurz na manuální lymfodrenáže nebo zda-li ho vůbec máte (to jste nenapsala), ale mýlíte se. Jedinou vážnou kontraindikací při křečových žílách je jejich akutní zánět.

Když děláte klasickou masáž, tlačíte na svaly, cevý, šlachy (každý ví) a přitom můžete nějakou tu cévu stlačit a něco se může odtrhnout a putovat v řečišti kde taky někde může uvíznout. Vyhnout se metličkám není řešení, do hloubky nevidíte a paní tam klidně ty hloubkové cévy mít může.

Při lymfodrenáži se nevyvíjí prakticky žádný tlak, nohy se po ní odvodní (po více ztrácejí část objemu - mám ze své praxe), tím pádem se sníží tlak na žíly a zlepší se jejich průchodnost. Navíc lymfodrenáže při křečových žilách předepisují i lékaři.

Prosím, aktualizujte si své informace. To co jsem napsal je jen velmi ve zkratce.



Karel - 10.2. 2016 08:55
Zde se taky lehce řešily křečové žíly: http://www.masaze.info/diskuzni-forum-detail.php?id=79



Jarmila - 24.2. 2016 10:33
Při křečových žílách bych žádnou masáž nedělala, nedoporučila bych ji a ani bych si ji nenechala udělat. Souhlasím s tím, co píše Romana. Lékaři dnes předepisují masáže velmi rádi a nehledí na důsledek - paní jsem odmítla dělat masáže při přetrvávajících bolestech ramene s tím, ať si nechá nejdříve udělat pořádné vyšetření (rentgen, sono, příp. krev) s tím, že dle mého názoru nejde o krční páteř, ale o zánět, čemuž později nasvědčovala i zduřená uzlina na krku. Paní dostala nejdříve lékařem předepsané 3x 10masáží na krční páteř a cvičení. Po téměř 1,5roce masáží, cvičení a neustálé bolesti ramene sono skutečně ukázalo zánět svalu, jako léčbu tohoto zánětu dostala od lékaře mast od bolesti a do půl roku prodělala operaci na krčním oddělení s hospitalizací na JIP pro rozsáhlý zánět. U těchto zmiňovaných hrudek bych nejdříve vyloučila jejich původ, protože ne všechno se dá rozmasírovat a hlavně může masírovat!



Romana - 1.3. 2016 06:58
Jarmilo - děkuji za Váš příspěvek.
Máte pravdu - a budu se řídit tím, co říkáte Vy - ne všechno se dá a může rozmasírovat.

Jinak pane Karle, nemusíte mít obavy, podnikám oprávněně a na masáže, které nabízím, mám certifikovaný kurz.
Konkrétně kurz lymfatických masáží jsem absolvovala u fyzioterapeuta, který má s nimi bohaté zkušenosti a budu se vždy řídit tím, co řekl.



Pavla Linhartova - 27.6. 2017 02:34
No, a vo tom ty masáže jsou. Romana masiruje nohy a hrudkama klasicky i když ty hrudky mohou být vnitřní varixy. Nemá z toho strach, jde do toho. Karel by to vzal jen lehce jako lymfatickou. Jiný by nemasiroval vůbec. To je obdobné jako s masážemi pro těhotné. Někdo si troufne a jiný ne. Pokud máte pochybnosti a přesto masirujete tak se určitě něco podělá. Ten kdo masiruje s oleji a krémy dle TČM nebo Ajurvedy ten si troufne i na záněty. Protože vi, že obdah léčivých bylin je tak vysoký, ze klientovi může od nemoci pomoci. Záleží na technice masáže. Takže. ...?



Gábina - 1.7. 2017 07:39
Tak především není to lymfatická masáž, jak mnoho masérů nesprávně říká, ale manuální lymfodrenáž.



Radana - 16.7. 2017 21:59
Můžete jí pomoci reflexní terapií lymf. systému na plosce nohy. Výborná věc. Uvolňuje okamžitě a po třetí nebo čtvrté masáži již systém sám začne fungovat.



Dáša - 28.12. 2017 10:30
Gábina: Mnoho masérů tak nesprávně říká proto, aby se chránila. V ČR je to totiž tak: máš papír akreditovaný MZV - děláš manuální lymfatickou drenáž. Máš jen obyčejný papír z většiny masérských škol - nesmíš dělat MLD, jen lymfatickou masáž. Kurz s akreditací MZV se dělá kdesi v Brně a u Flanderů v Praze. Pokud v tom cítíš i kus byznysu, cítíš to správně :-)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj